15.09.2021 Εκδηλωσεις

Συμμετοχική Γιορτή Γειτονιάς: “Πλατεία Ναβαρίνου: Στη Μέση του Κόσμου!”

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Ώρες: 18:00 - 22:30

Τον Ιούνιο που μας πέρασε η περιβαλλοντική οργάνωση mamagea με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, πραγματοποίησε δύο εργαστήρια “Παιχνιδιού Τόπου” στη Πλατεία Ναβαρίνου με στόχο την ενεργοποίηση κατοίκων, φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής και την εξαγωγή εφικτών προτάσεων σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αναβάθμιση της ευρύτερης γειτονιάς. 

Σε συνέχεια αυτών των εργαστηρίων, την Παρασκευή 17.09.2021 από τις 18:00 μ.μ μέχρι τις 22:30 μ.μ.  η mamagea μάς καλεί σε μία μικρή συμμετοχική Γιορτή Γειτονιάς με τίτλο Πλατεία Ναβαρίνου: Στη Μέση του Κόσμου!”.

Ο σκοπός της Γιορτής είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς ανθρώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη Γειτονιά, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ δημόσιων φορέων, οργανώσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι θα αναδείξουν την Πλατεία ως ένα τοπόσημο συμμετοχής και συμπερίληψης. Επίσης, μέσα από τη Γιορτή θα επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε ορισμένες από τις προτάσεις που προέκυψαν από τα εργαστήρια του Ιουνίου. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε την Πλατεία Ναβαρίνου έναν από τους πιο ζωντανούς δημόσιους χώρους της πόλης μας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή όλων μας. 

Καλούνται οι κάτοικοι όλων των ηλικιών μαζί με τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της Πλατείας, μέσω παρεμβάσεων καθαρισμού, φυτεύσεων και ευπρεπισμού του δημόσιου χώρου. Παράλληλα θα υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά και δωρεάν μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

 

Πρόγραμμα 

18:00: Έναρξη γιορτής - Σύντομη παρουσίαση αποτελεσμάτων εργαστηρίων Παιχνιδιού Τόπου - Χαιρετισμοί

18.30: Έναρξη συμμετοχικής έκθεσης “Τα πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου”*

18.30: Καθαρισμός επιφανειών με την ActionAid Hellas

18.30: Πρόγραμμα παραδοσιακών παιχνιδιών για γονείς και παιδιά από την πρωτοβουλία WONDER

19.15: Φυτεύσεις με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος 

21.30: Μουσικό Πρόγραμμα με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τις Κατσιβέλες

22.30: Λήξη γιορτής

*Η συμμετοχική έκθεση “Τα Πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου” επιχειρεί να προσεγγίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μέσα από ιστορικά τεκμήρια, κείμενα, φωτογραφίες και σχέδια που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ και σύγχρονοι φωτογράφοι που αποτύπωσαν καθημερινές στιγμές στον δημόσιο χώρο.

Η Γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού και με την υποστήριξη της ActionAid Hellas και του Μαλλιάρης Παιδεία.

Διοργάνωση: Περιβαλλοντική οργάνωση Mamagea

TOP