28.04.2022 Εκπαιδευτικα

Seed-bombing Lab: Ελάτε να φτιάξουμε σπορο-βόμβες!

Είσαι νέος ή νέα 18 μέχρι 30 ετών; Σε απασχολεί η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος; Σου αρέσει η επαφή με τη φύση; Αν η απάντηση σε όλα αυτά είναι ναι, τότε δήλωσε συμμετοχή στο εργαστήριο #ClimateofChange Seed-bombing Lab, που ετοιμάζει η Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία σε συνεργασία με την ActionAid!

To #ClimateofChange Seed-bombing Lab είναι ένα διαδραστικό εργαστήριο για νέους και νέες με διάθεση ακτιβιστικής δράσης και έχει ως στόχο να συμβάλλει στην επικοινωνία και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης. Στο εργαστήριο θα φτιάξουμε Seed bombs ή αλλιώς σπορο-βόμβες, δηλαδή μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους φυτά που προσφέρουν όφελος στη βιοποικιλότητα. Παράλληλα, θα μιλήσουμε για την αστική αειφορία (ή αλλιώς βιωσιμότητα) και τις δράσεις που μπορούμε να αναλάβουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, 10:00-16:00, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτό σε όλους και όλες. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν, με δικό μας πούλμαν και θα γίνει τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, (χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test 2 ημερών ή μοριακό τεστ 3 ημερών ή πιστοποιητικό νόσησης).

Για την συμμετοχή σου δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες, καθώς το εργαστήριο βασίζεται στην αρχή διαμοιρασμού της γνώσης (peer2peer).

Κρατήσεις θέσεων στη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Επειδή οι θέσεις μας είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας #ClimateofChange με στόχο την κλιματική δικαιοσύνη.

TOP