12.05.2022 Εκδηλωσεις

ECOGNIZE project: Υβριδική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μετανάστευση

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία σας προσκαλεί στην "Ανοιχτή Συζήτηση για την Κλιματική Δικαιοσύνη και την Περιβαλλοντική Μετανάστευση" του ECOGNIZE project που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13/5, 18.00-20.30 στο κέντρο νεότητας της Action Aid, Πλατεία Ναυαρίνου 7.

Συμμετέχουν οι:

- Ελένη Μπριασούλη - Καπετανάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας, Παν. Αιγαίου

- Παύλος Γεωργιάδης, Εθνοβιολόγος

- Μπάμπης Τσιβίκας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας

- Fridays For Future Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, προσφέροντας τη δυνατότητα εξ' αποστάσεως συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. 

 

Για την αποστολή του συνδέσμου απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/4TmK3ZpGXeEqTMF59

Περισσότερες πληροφορίες για την σύνδεσή σας μπορείτε να βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα της Mamagea.

Το ΕCOGNIZE είναι ένα project που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας Climate of Change. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων (18-30 χρονών) για την κλιματική κρίση, την περιβαλλοντική μετανάστευση και την κλιματική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το project αποσκοπεί στην κριτική κατανόηση της περιβαλλοντικής μετανάστευσης, που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή, ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Εγείρει ζητήματα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν λόγω του κλίματος όσο και για τους νέους που θα αντιμετωπίσουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Επισημαίνει την αλληλεξάρτηση της τοπικής και παγκόσμιας ανισότητας και δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γίνουν ενεργοί υποστηρικτές ζητημάτων παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτού πραγματοποιούνται συναντήσεις – εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες/ουσες συνδιαμορφώνουν μία παρέμβαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σχετική με το θέμα της καμπάνιας.

 

* Το ECOGNIZE project είναι ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Climate of Change / έργο «End Climate Change, Start Climate of Change»  που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος DEAR  (Αναπτυξιακή Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση) με την υποστήριξη του BIC Corporate Foundation και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των νεαρών πολιτών της ΕΕ και στην κριτική κατανόηση της μετανάστευσης που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή ως μίας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του παγκοσμιοποιημένου κόσμου

TOP