16.05.2022 Εκδηλωσεις

ECOGNIZE Project: Ένας Φωτογραφικός Οικοπερίπατος

Σας προσκαλούμε στην 4η δράση του ECOGNIZE project "Ένας Φωτογραφικός Οικοπερίπατος" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 17:30 με σημείο έναρξης το Καφέ Ξαρχάκος. Η διαδρομή περιλαμβάνει στάσεις και διαδρομές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της δράσης πρόκειται να συζητήσουμε για τεχνικά θέματα φωτογραφίας και κλιματικής αλλαγής.

Στόχος της δράσης είναι η φωτογραφική καταγραφή θεμάτων στην πόλη μας που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μετανάστευση, ώστε το υλικό που θα συλλέξουμε να αποτελέσει το περιεχόμενο για την φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιήσουμε στις 17-19/6/2022 στη Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης!

Φέρτε μαζί σας:
Ένα κινητό τηλέφωνο που διαθέτει κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή
Ένα μπουκάλι νερό
Φορέστε ανάλαφρα ρούχα για περπάτημα ωστόσο για καλό και για κακό κρατάτε μαζί σας ένα αδιάβροχο ή μια ομπρέλα καθώς τα τελευταία χρόνια ο Μάιος είναι άστατος μήνας!

Το ΕCOGNIZE είναι ένα project που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας Climate of Change. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων (18-30 χρονών) για την κλιματική κρίση, την περιβαλλοντική μετανάστευση και την κλιματική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το project αποσκοπεί στην κριτική κατανόηση της περιβαλλοντικής μετανάστευσης, που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή, ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Εγείρει ζητήματα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν λόγω του κλίματος όσο και για τους νέους που θα αντιμετωπίσουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Επισημαίνει την αλληλεξάρτηση της τοπικής και παγκόσμιας ανισότητας και δίνει τη δυνατότητα στους νέους να γίνουν ενεργοί υποστηρικτές ζητημάτων παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτού πραγματοποιούνται συναντήσεις – εργαστήρια στα οποία οι συμμετέχοντες/ουσες συνδιαμορφώνουν μία παρέμβαση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σχετική με το θέμα της καμπάνιας.

TOP