04.12.2022 Εκπαιδευτικα

Συνεργασία Μαμαγαία με το European Green Activist Training

Σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος EGAT υλοποιήσαμε το “WONDER Walking Tour: Μία οικοφεμινιστική ανάγνωση της Θεσσαλονίκης”. Σε συνεργασία με 20 νέες και νέους από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας χαρτογραφήσαμε το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης με διαφορετική διάθεση από τις συνηθισμένες περιηγήσεις της πόλης.

“Συνομιλώντας” με μνημεία και τοπόσημα, προσεγγίσαμε τα “αόρατα σημεία” της πόλης, συζητήσαμε για τη θέση της γυναίκας και την σύνδεσή μας με το δημόσιο χώρο. Αναδείξαμε την σημασία της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση τόπων, συμπεριφορών και κουλτούρας.

Ο περίπατος, οι ιστορικές αφηγήσεις, οι καλλιτεχνικές και ομαδικές πρακτικές, μας βοήθησαν να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία, να γίνουμε κοινωνοί της καθημερινής ζωής, να συνδεθούμε με το παρόν και να οραματιστούμε το μέλλον της πόλης.

Το πρόγραμμα European Green Activist Training οργανώνεται από το GEF - Green European Foundation και το Πράσινο Ινστιτούτο (Green Institute Greece) με την οικονομική στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament).

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

TOP