24.09.2023 Green Blog

Genderyard: Καλλιεργώντας την ισότητα των φύλων στις σχολικές αυλές

Η Μαμαγαία αναλαμβάνει την υλοποίηση ακόμη ενός έργου, αυτή τη φορά για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της γυναικείας ενδυνάμωσης μέσα από περιβαλλοντικό πρίσμα!

Το Genderyard αφορά στην καλλιέργεια της ισότητας των φύλων σε δημόσια σχολεία μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων και δημιουργίας λαχανόκηπων! Περιλαμβάνει δράσεις για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων σε σχολικές δομές μέσω συμπεριληπτικών και καλλιτεχνικών πρακτικών.

Στόχος είναι η καλλιέργεια της κριτικής αντιληπτικότητας των παιδιών και τον εμπλουτισμό της εργαλειοθήκης των δασκάλων για την ισότητα των φύλων. Οι Σχολικές Κοινότητες θα συμμετέχουν σε οικοφεμινιστικούς περιπάτους, θα εκπαιδευτούν σε εργαστήρια και θα δημιουργήσουν χάρτες και σχολικούς λαχανόκηπους με συμπεριληπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές.

Το έργο θα υλοποιηθεί σε 4 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2024.

Η συμμετοχή της οργάνωσης Μαμαγαία και η υλοποίηση του έργου Genderyard, υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Fondation Chanel, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ισότητας των φύλων.

TOP