19.03.2024 Εκδηλωσεις

"Ραντεβού στις δημόσιες βρύσες" την Ημέρα Νερού 2024

Σχεδόν 1 χρόνο μετά τη μεγάλη συναυλία “Υπερασπίσου το Νερό” που ένωσε τη Θεσσαλονίκη στον αγώνα προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του πολυτιμότερου αγαθού, η Μαμαγαία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στηρίζοντας την ανοιχτή δράση της Greenpeace "Ραντεβού στις βρύσες" στην παραλία Θεσσαλονίκης και σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν!

Από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται μαζί με την Greenpeace και τη Μαμαγαία, οι φοιτητές και φοιτήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας ΠΑΜΑΚ, οι εθελοντές του United Societies of Balkans, του European Solidarity Corps και της Infinity Greece, για να υλοποιήσουν πολλές δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Εκεί, θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι το νερό ως πόρος, θα διεκδικήσουμε ενωμένα το δικαίωμά μας σε πόσιμο νερό παντού και σε δημόσιες, λειτουργικές βρύσες, θα διασκεδάσουμε και θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα “Ραντεβού στις Βρύσες”, το οποίο ζητά από όλους τους δήμους της χώρας να εφαρμόσουν τη νομοθεσία: να εξασφαλίσουν ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών, να δεσμευτούν ότι θα επιδιορθώσουν τις δημόσιες βρύσες που έχουν πέσει σε αχρηστία αλλά και να εγκαταστήσουν νέες ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το δίκτυο. Οι πολίτες μπορούν να δουν σε χάρτη πού υπάρχουν δημόσιες βρύσες, ποιες λειτουργούν και ποιες όχι, ενώ μπορούν να προσθέσουν τις δημόσιες βρύσες που εντοπίζουν.

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την προστασία και τη βιώσιμη χρήση του πολυτιμότερου πόρου της Γης και να περάσουμε μαζί λίγη όμορφη και δημιουργική ώρα.

Σας περιμένουμε στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, από τις 14:00 ως τις 18:00!

Λίγο νωρίτερα, από τις 10:00 ο Δημος Θεσσαλονικης σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, θα τοποθετήσουν και θα εγκαινιάσουν την πρώτη καινούρια βρύση κατά μήκος της Νέας Παραλίας. Χαιρετίζουμε την πολιτική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήδη χαρτογραφεί τη χωροθέτηση νέων θέσεων πρόσβασης σε δωρεάν νερό και δρομολογεί την αποκατάσταση δεκάδων βρυσών στην πόλη!

TOP